Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara

Košarac: Zašto se odmah ne ispune prioritetni uslovi i ne relaksira politička situacija u BiH?

  • Izvor: ATV
  • 26.03.2024. 09:41

Političku scenu u BiH neće relaksirati formalna odluka ЕU da otvori pregovore sa BiH, bez konkretnog datuma pregovora, poručio je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara BiH Staša Košarac u objavi na društvenoj mreži Instagram.

"Političku scenu u BiH relaksiraće ispunjavanje legalnih i legitimnih zahtjeva Srpske za zatvaranje OHR-a i reformisanje Ustavnog suda BiH iz koga treba da odu strane sudije“, naveo je Košarac i dodao da su toga, očigledno, svjesni i predstavnici sarajevske trojke, posebno Konaković, "koji je jasno kazao da BiH ne može u ЕU sa OHR-om i stranim sudijama u Ustavnom sudu BiH.“

Košarac je dodao da je zato pravo pitanje za Konakovića i trojku "zašto misle da treba čekati na rješavanje tih pitanja kada je i njima i nama potpuno jasno da su stranci, posebno Šmit, Marfi i njima slični, ključni remetlački faktori i najozbiljniji bezbjednosni problemi u BiH.“

"Zašto se odmah ne ispune uslovi koje Srpska smatra prioritetnim i zašto se na taj način ne relaksira politička situacija u BiH kako bismo ubrzano ispunjavali i sve druge evropske uslove i standarde? I zašto Konaković i trojka misle da će sve drugo moći biti prioritet na evropskom putu, izuzev prioriteta koje imaju institucije i predstavnici Srpske?!“, upitao je Košarac.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.