Delegat Kluba srpskog naroda

Kovačević: Bošnjački delegati napuštanjem sjednice blokirali BiH

  • Izvor: ATV
  • 18.03.2024. 16:00

Delegati Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH su, napuštanjem današnje sjednice ovog doma, blokirali BiH u trenutku kada se nalazi na dva dana od odluke o otvaranju pristupnih pregovora između ЕU i BiH, rekao je delegat Kluba srpskog naroda Radovan Kovačević.

Kovačević je istakao da je to neodgovorno i neozbiljno ponašanje.

"Nije ponašanje koji se na bilo koji način može tumačiti dobro prema BiH, niti prema bilo kom narodu ili entitetu u BiH", rekao je Kovačević.

Košarac: Prećutali su da je FBiH regulisala oblast proizvodnje naoružanja i vojne opreme

Košarac: Prećutali su da je FBiH regulisala oblast proizvodnje naoružanja i vojne opreme

On je naveo da su delegati iz Republike Srpske imali namjeru da se razgovara o Prijedlogu zakona o Ustavnom sudu, koji je uvršten na dnevni red današnje sjednice, a što je bio razlog napuštanja sjednice bošnjačkih delegata, te dodao da se time željela dati mogućnost predstavnicima svih naroda da iskažu mišljenje o ovom pitanju.

"I na kraju krajeva, da glasamo o Prijedlogu zakona o Ustavnom sudu. Mi nikoga nismo prisilili da bilo kako glasa. Nikome nismo nametali svoju volju. Mi smo samo tražili da se, u skladu sa Poslovnikom, Dom naroda izjasni o prijedlogu da se jedan zakon uvrsti u dnevni red", rekao je Kovačević.

Kovačević je naglasio da delegati iz Republike Srpske nikada nisu rušili kvorum Doma naroda.

"Kolumna profesora Blagojevića u koliziji s tvrdnjama odbrane, pa čak i sa optužnicom Tužilaštva BiH"

"Dom naroda je radio, odlučivao, preglasavao, ali nismo rušili kvorum", podsjetio je Kovačević.

On je naveo da u prethodnom mandatu za četiri godine nije donesena nijedna bitna odluka, te napomenuo da se u ovom mandatu donose odluke, usvajaju budžeti, formira vlast, ali i da se prave značajni koraci prema ЕU.

Kovačević je naglasio da stranci koji žele da destabilizuju BiH neće naći partnera za to u Republici Srpskoj i SNSD-u, te napomenuo da je Srpska u proteklih godinu dana pokazala da je za stabilnost i ubrzan put BiH prema ЕU.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film

  • 00:10 Noćni program

    Noćni program