Делегат Клуба српског народа

Ковачевић: Бошњачки делегати напуштањем сједнице блокирали БиХ

  • Извор: АТВ
  • 18.03.2024. 16:00

Делегати Клуба бошњачког народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ су, напуштањем данашње сједнице овог дома, блокирали БиХ у тренутку када се налази на два дана од одлуке о отварању приступних преговора између ЕУ и БиХ, рекао је делегат Клуба српског народа Радован Ковачевић.

Ковачевић је истакао да је то неодговорно и неозбиљно понашање.

"Није понашање који се на било који начин може тумачити добро према БиХ, нити према било ком народу или ентитету у БиХ", рекао је Ковачевић.

Кошарац: Прећутали су да је ФБиХ регулисала област производње наоружања и војне опреме

Кошарац: Прећутали су да је ФБиХ регулисала област производње наоружања и војне опреме

Он је навео да су делегати из Републике Српске имали намјеру да се разговара о Приједлогу закона о Уставном суду, који је уврштен на дневни ред данашње сједнице, а што је био разлог напуштања сједнице бошњачких делегата, те додао да се тиме жељела дати могућност представницима свих народа да искажу мишљење о овом питању.

"И на крају крајева, да гласамо о Приједлогу закона о Уставном суду. Ми никога нисмо присилили да било како гласа. Никоме нисмо наметали своју вољу. Ми смо само тражили да се, у складу са Пословником, Дом народа изјасни о приједлогу да се један закон уврсти у дневни ред", рекао је Ковачевић.

Ковачевић је нагласио да делегати из Републике Српске никада нису рушили кворум Дома народа.

"Колумна професора Благојевића у колизији с тврдњама одбране, па чак и са оптужницом Тужилаштва БиХ"

"Дом народа је радио, одлучивао, прегласавао, али нисмо рушили кворум", подсјетио је Ковачевић.

Он је навео да у претходном мандату за четири године није донесена ниједна битна одлука, те напоменуо да се у овом мандату доносе одлуке, усвајају буџети, формира власт, али и да се праве значајни кораци према ЕУ.

Ковачевић је нагласио да странци који желе да дестабилизују БиХ неће наћи партнера за то у Републици Српској и СНСД-у, те напоменуо да је Српска у протеклих годину дана показала да је за стабилност и убрзан пут БиХ према ЕУ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.