Delegat

Kovačević: Da li je moguće da je i Izetbegoviću i Marfiju draži arhanđel Mihailo od arhiđakona Stefana?

  • Izvor: ATV
  • 11.01.2024. 16:12

Da se ne lažemo, onima kojima smeta 9. januar, u stvari smeta Republika Srpska. I njeno postojanje, naveo je delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević u objavi na društvenoj mreži "Iks“.

"I mi to razumijemo. Ali je nama Republika Srpska najvažnija i najbitnija na svijetu! Sve može da bude i prođe, pa i BiH, ali će Srpska ostati i opstati“, naveo je Kovačević.

Kako je dodao, priče da 9. januar smeta zbog toga što se taj dan obilježava i određeni pravoslavni praznik samo su priče za malu djecu.

"Dan Republike je sekularni i građanski praznik koji se obilježava 9. januara, dok se praznik Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana, u skladu sa tradicijom SPC, po Julijanskom kalendaru obilježava 27. decembra. Zanimljivo je da je i sam Bakir Izetbegović, koji je Ustavnom sudu BiH i uložio apelaciju za osporavanje 9. januara, poput američkog ambasadora Majkla Marfija rekao da ne osporava da Srpska slavi Dan Republike, dao i prijedlog da se Dan Republike Srpske obilježava 21. novembra. Dakle, na Aranđelovdan“, naveo je Kovačević.

Da li je moguće, upitao je Kovačević, da je baš i Bakiru Izetbegoviću i Majklu Marfiju draži arhanđel Mihailo od arhiđakona Stefana?!

"Ili je možda problem u tome da je 9. januar prejaka asocijacija na činjenicu da je Republika Srpska nastala prije rata?! Da se u ratu koji nije htjela branila i odbranila“, naveo je on i dodao:

"Dok bi 21. novembar ukazivao na laž kako je Republika Srpska proizvod rata. Što je lakše poništiti i ukinuti.“

Na poništavanje i ukidanje zaboravite, poručio je Kovačević.

"Neka je vječna Republika Srpska!“, zaključio je on.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program