Istoričar

Ković: Bećirovićev apel podstaknut iz nekog centra moći

  • Izvor: SRNA
  • 09.04.2024. 21:17

Istoričar Miloš Ković ocjenjuje da je očigledno da iz nekog centra moći dolaze podsticaji da se upućuju apeli kakav je apel bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića NATO-u da ovu zemlju pozove u svoje redove.

Ković je za Srnu istakao da ova izjava podsjeća na molbe takozvanog Kosova da bude primljen u Nato.

- Imamo političku klasu koja je formirana na Balkanu, na teritoriji bivše Jugoslavije koju uopšte ne zanima šta misli narod. Da li je demokratija, demokratsko ponašanje kada Denis Bećirović to kaže, a uprkos tome ogroman procenat građana njegove zemlje ima nešto protiv toga - rekao je Ković.

On je naglasio da postoji jedna klasa koja se retorički drži demokratije i ljudskih prava, a u praksi se ta ljudska prava i najosnovnija prava građana Republike Srpske, koja je formalno-pravni entitet unutar BiH, sistematski krše.

- To je neverovatno, ali su nas navikli na to i takve izjave treba da naiđu na dostojan odgovor - poručio je Ković.

Bećirović je juče pozvao NATO da uputi poziv BiH za članstvo i da se vrate u vojne baze u BiH.

Pratite nas i putem Vibera

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:45 Noćni program

    Noćni program