Predsjedavajuća Savjeta ministara BiH

Krišto na kraljevskom prijemu u Londonu

  • Izvor: Agencije
  • 05.05.2023. 21:05

Predsjedavajuća Savjeta ministara BiH Borjana Krišto prisustvovala je danas u Londonu kraljevskom prijemu povodom predstojeće ceremonije krunisanja britanskog kralja Čarlsa Trećeg.

Krišto se na marginama prijema sastala sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom, predsjednicom Evropskog parlamenta Robertom Metsolom i predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lejn.

U odvojenim susretima Krišto je informisala evropske zvaničnike o rezultatima novog saziva Savjeta ministara u prvih 100 dana rada, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Ona je istakla da je uspostavljena vlast na svim nivoima te da su stečeni uslovi za ubrzan nastavak u provođenju reformi. Takođe je kazala kako je prioritetno, najkasnije u narednih šest mjeseci, napraviti ograničene promjene Ustava BiH i cjelokupnu izmjenu izbornog zakonodavstva na način da se osigura stvarna ustavna jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda.

Konaković: Ovaj saziv Savjeta ministara riješio je preko 400 nagomilanih problema

Konaković: Ovaj saziv Savjeta ministara riješio je preko 400 nagomilanih problema

Ona je istakla da su načinjeni značajni iskoraci u radu, o čemu govori i činjenica da je na sjednicama usvojeno više od 530 materijala, te da je nesporna opredijeljenost Savjeta ministara evropskim integracionim procesima.

Evropski zvaničnici izrazili su zadovoljstvo zbog uspostavljanja vlasti na svim nivoima u BiH i poručili da BiH na evropskom putu ima njihovu kontinuiranu podršku.

Tokom kraljevskog prijema, Krišto se susrela sa princom Vilijamom i princezom Kejt Midlton kojima je uputila čestitke povodom sutrašnjeg krunisanja kralja Čarlsa Trećeg.  

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film

  • 00:10 Noćni program

    Noćni program