Delegat u Domu naroda

Majkić: Na pomoć Oružanih snaga nikada se ne može računati

  • Izvor: RTRS
  • 25.07.2022. 15:41

Poruka koja je danas došla iz Ministarstva odbrane da dva helikotera Oružanih snaga BiH nisu mogla da učestvuju u gašenju požara na području parka prirode Blidinje zbog loših vremenskih uslova, samo govori o tome da se na pomoć Oružanih snaga nikada ne može računati, rekla je za RTRS Dušanka Majkić srpski delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

- Svjedoci smo da svaki put kada bi pripadnici Oružanih snaga BiH trebali pružiti pomoć lokalnom stanovništvu u slučaju elementarnih nepogoda, ta pomoć po pravilu izostane - rekla je Majkićeva .

Navela je da joj je gotovo nevjerovatna današnja poruka iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

- Da, čovjek ne povjeruje. Jer vremenski uslovi nisu smetnja Helokopterskom servisu Srpske, da svakodnevno već pet dana od jutra do mraka budu na terenu i djelujue, boreći se protiv požara. Tako su od 6.30 jutros pripadnici Helikopterskog servisa Srpske izbacili za pet sati 50 tona vode na ovo požarište. Oni su se krajnje požrtvovano i odgovorno uključili u akciju gašenja požara i nije nikome palo na pamet da se izvači na vremenske uslove - naglasila je ona.

Istakla je da poruka koja je danas došla iz Ministarstva odbrane samo govori da kad gode je potrebno pomoći civilnom stanovništvu u slučaju elementarnih nepogoda na pomoć Oružanih snaga se nikada ne može računati.

- Svi građani treba da znaju da ugrožena područja jedino mogu da budu sigurna kao je tu Helikopterski servis Republike Srpske i ogromna zalaganja tih ljudi kako bi nastale štete po stanovništvo bile što manje - poručila je ona.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program