Delegat u Domu naroda

Majkić: Na pomoć Oružanih snaga nikada se ne može računati

  • Извор: РТРС
  • 25.07.2022. 15:41

Poruka koja je danas došla iz Ministarstva odbrane da dva helikotera Oružanih snaga BiH nisu mogla da učestvuju u gašenju požara na području parka prirode Blidinje zbog loših vremenskih uslova, samo govori o tome da se na pomoć Oružanih snaga nikada ne može računati, rekla je za RTRS Dušanka Majkić srpski delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

- Svjedoci smo da svaki put kada bi pripadnici Oružanih snaga BiH trebali pružiti pomoć lokalnom stanovništvu u slučaju elementarnih nepogoda, ta pomoć po pravilu izostane - rekla je Majkićeva .

Navela je da joj je gotovo nevjerovatna današnja poruka iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

- Da, čovjek ne povjeruje. Јer vremenski uslovi nisu smetnja Helokopterskom servisu Srpske, da svakodnevno već pet dana od jutra do mraka budu na terenu i djelujue, boreći se protiv požara. Tako su od 6.30 jutros pripadnici Helikopterskog servisa Srpske izbacili za pet sati 50 tona vode na ovo požarište. Oni su se krajnje požrtvovano i odgovorno uključili u akciju gašenja požara i nije nikome palo na pamet da se izvači na vremenske uslove - naglasila je ona.

Istakla je da poruka koja je danas došla iz Ministarstva odbrane samo govori da kad gode je potrebno pomoći civilnom stanovništvu u slučaju elementarnih nepogoda na pomoć Oružanih snaga se nikada ne može računati.

- Svi građani treba da znaju da ugrožena područja jedino mogu da budu sigurna kao je tu Helikopterski servis Republike Srpske i ogromna zalaganja tih ljudi kako bi nastale štete po stanovništvo bile što manje - poručila je ona.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.