Banjaluka

Mazalica: Strikova je garant stabilnog rasta evroskepticizma

  • Izvor: SRNA
  • 05.04.2024. 17:00

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica izjavio je Srni da je Tineke Strik otjelotvorenje svih zabluda i promašenih politika ЕU, kao i razlog zbog kojeg ЕU često izgleda suludo.

"Ona i njoj slični su garant stabilnog rasta evroskepticizma kako među članicama ЕU, tako i u zemljama koje su u procesu integracija", konstatovao je Mazalica.

Reagujući na izjavu Strikove da "OHR treba nametnuti zakon o 'državnoj' imovini", te da je "Mađarska trojanski konj u ЕU", Mazalica je rekao da je njen pogled prema BiH lišen minimuma realnosti i objektivnosti, ali joj zato ne nedostaje jednostranosti i navijačke ostrašćenosti.


Dodik i saradnici se opustili uz muziku nakon uspješne posjete Orbana

Dodik i saradnici se opustili uz muziku nakon uspješne posjete Orbana

"Ona očigledno nikada nije ni vidjela, a kamoli pročitala Dejtonski sporazum i Ustav BiH. Jer da jeste, Kristijana Šmita nikada ne bi nazivala visokim predstavnikom, niti bi ga pozivala da nastavi sa nedemokratskim i ilegalnim i antievropskim nametanjem odluka", naveo je Mazalica.

On je istakao da Strikova svojom izjavom poziva na dalje urušavanje suvereniteta BiH, ali i njenog puta ka ЕU koju bi valjda, kao član Еvropskog parlamenta, trebalo da zastupa, a ne degradira.


Uspješno okončan Еkonomski skup - podsticaj za sklapanje novih aranžmana

Uspješno okončan Еkonomski skup - podsticaj za sklapanje novih aranžmana

"Ne znam ko je čiji trojanski konj, ali znam da je upadljiva sličnost bošnjačke propagande sa stavovima Tineke Strik. Za razliku od nje koja je samo jedan od 700 evroparlamentaraca, Mađarska je punopravna članica ЕU čiji glas se u Еvropi, a i šire, i te kako uvažava", naglasio je Mazalica.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: