Бањалука

Мазалица: Стрикова је гарант стабилног раста евроскептицизма

  • Извор: СРНА
  • 05.04.2024. 17:00

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица изјавио је Срни да је Тинеке Стрик отјелотворење свих заблуда и промашених политика ЕУ, као и разлог због којег ЕУ често изгледа сулудо.

"Она и њој слични су гарант стабилног раста евроскептицизма како међу чланицама ЕУ, тако и у земљама које су у процесу интеграција", констатовао је Мазалица.

Реагујући на изјаву Стрикове да "ОХР треба наметнути закон о 'државној' имовини", те да је "Мађарска тројански коњ у ЕУ", Мазалица је рекао да је њен поглед према БиХ лишен минимума реалности и објективности, али јој зато не недостаје једностраности и навијачке острашћености.


Додик и сарадници се опустили уз музику након успјешне посјете Орбана

Додик и сарадници се опустили уз музику након успјешне посјете Орбана

"Она очигледно никада није ни видјела, а камоли прочитала Дејтонски споразум и Устав БиХ. Јер да јесте, Кристијана Шмита никада не би називала високим представником, нити би га позивала да настави са недемократским и илегалним и антиевропским наметањем одлука", навео је Мазалица.

Он је истакао да Стрикова својом изјавом позива на даље урушавање суверенитета БиХ, али и њеног пута ка ЕУ коју би ваљда, као члан Европског парламента, требало да заступа, а не деградира.


Успјешно окончан Економски скуп - подстицај за склапање нових аранжмана

Успјешно окончан Економски скуп - подстицај за склапање нових аранжмана

"Не знам ко је чији тројански коњ, али знам да је упадљива сличност бошњачке пропаганде са ставовима Тинеке Стрик. За разлику од ње која је само један од 700 европарламентараца, Мађарска је пуноправна чланица ЕУ чији глас се у Европи, а и шире, и те како уважава", нагласио је Мазалица.

Пратите нас и путем Вибера