Sastanaj Dodik-Čović

Migrantska kriza - bezbjednosno pitanje koje treba hitno riješiti

  • 08.09.2020. 18:02

Predsjednici SNSD-a Milorad Dodik i HDZ-a BiH Dragan Čović razgovarali su danas u Mostaru o nefunkcionalnosti zajedničkog nivoa vlasti kada je riječ o ključnim pitanjima, poput strateškog pristupa i izrade plana rješavanja migrantske krize.

"Riječ je, prije svega, o bezbjednosnom pitanju koje već odavno ima ozbiljne konture po bezbjednost stanovništva BiH i potrebno ga je hitno riješiti", saopšteno je iz HDZ-a BiH nakon sastanka.

Tokom susreta bilo je riječi o aktuelnoj političkoj situaciji, te radu izvršne i zakonodavne vlasti u BiH.

Sagovornici su razgovarali i o lokalnim izborima u BiH i gradu Mostaru, te njihovom održavanju u uslovima pandemije, posebno o osiguranju tehničkih uslova.

Čović je ponovio stav da nema nikakvog pravnog ni zakonskog uporišta niti racionalnog objašnjenja za odvajanje lokalnih izbora u Mostaru.

On je istakao da konačno održavanje izbora u Mostaru, pa čak i u ovakvim uslovima, treba da bude motiv da se stvari i na višim nivoima pokrenu iz statičnog stanja, prije svega u kontekstu predstojećih razgovora o izmjenama Izbornog zakona.

Čović i Dodik najavili su da u predstojećem periodu slijede učestaliji sastanci uz šire stranačke delegacije, kao i trilateralni sastanci sa predstavnicima bošnjačkog naroda.

Sastanak je održan u Domu HDZ-a BiH u Mostaru.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program