Edin Ramić

Ministar koji je "protjerao" Djeda Mraza podržao imama iz Kozarca

  • Izvor: ATV
  • 07.02.2023. 19:55

Ministar federalnog Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić u petak je bio u Kozarcu gdje se sastao i sa imamom Amirom Mahićem, koji je tokom vjerske službe u džamiji Svetom Savi pripisao fašizam, a Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) nazvao sektom.

On je tokom ove posjete prisustvavo i hutbi kontraverznog imama koju je sa velikom pažnjom slušao.

Informacija o posjeti Kozarcu objavljena je i na Ramićevom zvaničnom Fejsbuk nalogu. Ovim potezom, federalni ministar je dao otvorenu podršku imamu protiv koga je Okružno javno tužilaštvo Prijedor pokrenulo postupak, kao i Islamska zajednica.

Edin Ramić je inače visoki funkcioner u SDA, a trenutno je na mjestu potpredsjednika stranke. Pažnju javnosti nedavno je privukao, kada nije odobrio dodjelu paketića djeci zaposlenih u njegovom Ministrastvu, gdje bi djeci paketiće dijelio Djeda Mraz.

U odgovoru predsjedniku Sindikalnog odbora Ramić je rekao da odobrenje za organizovanje mogu dobiti nakon što sprovedu anketu među zaposelnima u ministarstvu, koji bi se izjasnili da li ih takav način dodjele paketića vrijeđa.

  • 20:00 ATV Intervju: Sergej Lavrov

    ''Еkskluzivni intervju Sergeja Lavrova, ministra spoljnih poslova Ruske Federacije. Govoriće o vojnoj operaciji Rusije u Ukrajini, trenutnoj situaciji na globalnoj političnoj sceni, odnosima Rusije i Zapada, te o političkoj situaciji u BiH. Intervju vodi novinarka Darinka Petrović.

  • 20:40 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

  • 21:10 Film: Еkipa (12+)

    '"Еkipa" je priča sa sjajnim humorom koja govori o ljubavi, krimi-komedija za sve generacije, ali je ujedno i prvi film koji prikazuje srpski fudbal i rivalitet između dva najveća kluba – Partizana i Crvene zvezde.

  • 22:40 Serija: Nasljednici (12+)

    'Serija: Nasljednici (12+)

  • 23:40 Serija: Red Rok (16+) (R)

    Serija: Red Rok (16+) (R)

  • 00:40 Noćni program

    Noćni program