Saopštili

Mirsad Duratović isključen iz DF-a zbog podrške novom Savjetu ministara

  • Izvor: SRNA
  • 13.01.2023. 16:07

DF je saopštio da je zbog samoinicijativne podrške novom Savjetu ministara BiH iz ove stranke isključen Mirsad Duratović.

DF je naveo da na bilo koji način ne podržava i protivi se formiranju predloženog saziva Savjeta ministara, uključujući prijedlog imenovanja ministra za ljudska prava i izbjeglice koji dolazi iz Republike Srpske Sevlida Hurtića.

"Duratović kao predstavnik DF-a u Pokretu za državu odluku o podršci novom sazivu Savjeta ministara nije donio uz saglasnost organa DF-a nego je samoinicijativno podržao zajedničkog kandidata SNSD-a i `osmorke`, što je za DF apsolutno neprihvatljivo", navedeno je u saopštenju.

Iz DF-a su naveli da je Duratović i nakon dodatnih konsultacija sa organima stranke odbio da uskrati "spornu i neprihvatljivu podršku novom sazivu Savjeta ministara".

Imajući to u vidu, DF je postupio prema odredbama statuta i donosena je odluka o isključenju, piše u saopštenju.

Predstavnici Kluba poslanika Pokret za državu u Narodnoj skupštini Republike Srpske i političkih partija iz FBiH, takozvane "osmorke", odlučili su u srijedu, 11. januara, na sastanku u Banjaluci da Sevlid Hurtić bude prijedlog za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara.