Lejla Čopelj

Načelnik za borbu protiv terorizma među terorističkim zastavama

  • Izvor: ATV
  • 26.10.2023. 20:14

Načelnik Odjeljenja za terorizam na skupu koji podržava teroriste. Taj načelnik je Lejla Čopelj, iz ni manje ni više nego Ministarstva bezbjednosti BiH. Hiljade ljudi je prije tri dana, ispred gradske Vijećnice u Sarajevu, podržalo Palestinu i napad u Gazi, koji je izvela teroristička grupa. Na skupu su se vijorile zastave tzv. Armije Bih, ISIL-a i Palestine. Među okupljenima, bila je i Čopelj.

Tamo je mogla biti samo po službenoj dužnosti ili nikako, kaže Slbodan Župljanin.

"U ova burna vremena ovakvih turbulencija nije dobro i ne bi smjeli, posebno državni funkcioneri i rukovodioci, da se pojavljuju na takvim skupovima jer time ne prave nikakvu korist za BiH i građane BiH, ne prave nikakvu korist ni za narod Palestine ni narod Izraela, za bilo koga, a mogu da naprave značajnu štetu za BiH o njenom eventualno svrstavanju ili nesvrstavanju na neku od strana", rekao je Slobodan Župljanin, stručnjak za bezbjednost.

Čopelj je, dolaskom na skup, jasno poručila da podržava masakr koji je počinjen u Kfar Aziju od strane Hamasa nad izraelskim narodom. Da stvar bude gora, na skupu u Sarajevu, vijorila se i zastava tzv. Kavkaskog emirata. To je pokret, koji se zalaže za uspostavljanje islamske države na području Kavkaza i koju su zapadne zemlje stavile na spisak teriorističkih organizacija. 

"Postavlja se pitanje da li je bila samo podrška Palestini u Sarajevu ili Hamasu, imajući u vidu zastave koje su se pojavljivale na samom skupu koje su nosili i organizatori zajedno sa učesnicima skupa. Neko ko radi na takvoj poziciji u ministarstvu koje se upravo odnosi na terorizam ne bi smio čak ni privatno da boravi na takvom skupu", rekao je Milorad Kojić, poslanik u PDPS BiH.

"Mislim da se treba u okviru Minsitarstva bezbjednosti ispitati ta situacaija. I postaviti, naravno, i pitanje da li jedna takava osoba može adekvatno da obavlja svoj posao. Jer, opet kažem, nećemo reći sigurno da je pružala podrušku, ali sigurno da njeno mjesto nije bilo tamo kada je vidjela kakve zastave se nose i kakve poruke se šalju. Bar se trebala u tom trenutku udaljiti, a ne ostati do samog kraja", dodao je Kojić.

Posao Lejle Čopelj, je da kroz svoj i rad Ministarstva bezbjednosti, otkriva radikalne grupe i radi na prevenciji i spriječavanju njihovih potencijalnih akcija, kaže Kojić. Svrstavanje i zauzimanje strana u sukobima, dobro nam neće donijeti. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film

    'Film

  • 16:00 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.