Лејла Чопељ

Начелник за борбу против тероризма међу терористичким заставама

  • Извор: АТВ
  • 26.10.2023. 20:14

Начелник Одјељења за тероризам на скупу који подржава терористе. Тај начелник је Лејла Чопељ, из ни мање ни више него Министарства безбједности БиХ. Хиљаде људи је прије три дана, испред градске Вијећнице у Сарајеву, подржало Палестину и напад у Гази, који је извела терористичка група. На скупу су се вијориле заставе тзв. Армије Бих, ИСИЛ-а и Палестине. Међу окупљенима, била је и Чопељ.

Тамо је могла бити само по службеној дужности или никако, каже Слбодан Жупљанин.

"У ова бурна времена оваквих турбуленција није добро и не би смјели, посебно државни функционери и руководиоци, да се појављују на таквим скуповима јер тиме не праве никакву корист за БиХ и грађане БиХ, не праве никакву корист ни за народ Палестине ни народ Израела, за било кога, а могу да направе значајну штету за БиХ о њеном евентуално сврставању или несврставању на неку од страна", рекао је Слободан Жупљанин, стручњак за безбједност.

Чопељ је, доласком на скуп, јасно поручила да подржава масакр који је почињен у Кфар Азију од стране Хамаса над израелским народом. Да ствар буде гора, на скупу у Сарајеву, вијорила се и застава тзв. Кавкаског емирата. То је покрет, који се залаже за успостављање исламске државе на подручју Кавказа и коју су западне земље ставиле на списак териористичких организација. 

"Поставља се питање да ли је била само подршка Палестини у Сарајеву или Хамасу, имајући у виду заставе које су се појављивале на самом скупу које су носили и организатори заједно са учесницима скупа. Неко ко ради на таквој позицији у министарству које се управо односи на тероризам не би смио чак ни приватно да борави на таквом скупу", рекао је Милорад Којић, посланик у ПДПС БиХ.

"Мислим да се треба у оквиру Минситарства безбједности испитати та ситуацаија. И поставити, наравно, и питање да ли једна такава особа може адекватно да обавља свој посао. Јер, опет кажем, нећемо рећи сигурно да је пружала подрушку, али сигурно да њено мјесто није било тамо када је видјела какве заставе се носе и какве поруке се шаљу. Бар се требала у том тренутку удаљити, а не остати до самог краја", додао је Којић.

Посао Лејле Чопељ, је да кроз свој и рад Министарства безбједности, открива радикалне групе и ради на превенцији и спријечавању њихових потенцијалних акција, каже Којић. Сврставање и заузимање страна у сукобима, добро нам неће донијети. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм