Sanja Vulić saopštila

Nakon konsultacija sa Košarcem poslanici SNSD-a se vratili na sjednicu

  • Izvor: SRNA
  • 28.08.2023. 18:48

Predsjedavajuća Kluba SNSD-a Sanja Vulić saopštila je da je u konsultacijama s ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Stašom Košarcem zaključeno da je evropski put BiH bitniji i važniji od toga što njemu nije omogućeno obraćanje na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Vulićeva je ocijenila da je predsjedavajući Predstavničkog doma Marinko Čavara nepoštovanjem Poslovnika onemogućio da se Košarac obrati poslanicima u okviru rasprave o Prijedlogu zakona o organizaciji tržišta vina u BiH koji se razmatra po hitnom postupku.

- Nadam se da ovakvih istupa nećete imati u narednom periodu. Da je u pitanju bilo koji drugi zakon, a ne evropski, Klub SNSD-a se sigurno ne bi vratio na zasjedanje - zaključila je Vulićeva nakon pauze, koju je Čavara dao na njen zahtjev.

Vulićeva je pauzu zatražila nakon što Čavara nije dozvolio da Košarac govori o zakonu o vinu i najavila mogućnost da poslanici SNSD-a napustiti zasjedanje, ukoliko se ne dozvoli obraćanje ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

Nakon objašnjenja Vulićeve, sjednica je nastavljena raspravom o prijedlogu rezolucije o sprečavanju femicida koju su predložili poslanici SDP-a.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.