Sanja Vulić saopštila

Nakon konsultacija sa Košarcem poslanici SNSD-a se vratili na sjednicu

  • Извор: СРНА
  • 28.08.2023. 18:48

Predsjedavajuća Kluba SNSD-a Sanja Vulić saopštila je da je u konsultacijama s ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Stašom Košarcem zaključeno da je evropski put BiH bitniji i važniji od toga što njemu nije omogućeno obraćanje na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Vulićeva je ocijenila da je predsjedavajući Predstavničkog doma Marinko Čavara nepoštovanjem Poslovnika onemogućio da se Košarac obrati poslanicima u okviru rasprave o Prijedlogu zakona o organizaciji tržišta vina u BiH koji se razmatra po hitnom postupku.

- Nadam se da ovakvih istupa nećete imati u narednom periodu. Da je u pitanju bilo koji drugi zakon, a ne evropski, Klub SNSD-a se sigurno ne bi vratio na zasjedanje - zaključila je Vulićeva nakon pauze, koju je Čavara dao na njen zahtjev.

Vulićeva je pauzu zatražila nakon što Čavara nije dozvolio da Košarac govori o zakonu o vinu i najavila mogućnost da poslanici SNSD-a napustiti zasjedanje, ukoliko se ne dozvoli obraćanje ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

Nakon objašnjenja Vulićeve, sjednica je nastavljena raspravom o prijedlogu rezolucije o sprečavanju femicida koju su predložili poslanici SDP-a.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:45 АТВ интервју

    ''АТВ интервју

  • 21:15 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.