Sastanak Vučić- Crnadak

Nastaviti aktivnosti radi ukidanja taksi Prištine

  • 27.11.2018. 13:03

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak konstatovali su da je Priština uvođenjem i povećanjem taksi na proizvode iz Srbije i BiH prekršila Cefta i SSP sporazume i saglasili se da je neophodno da dvije zemlje nastave sa koordinisanim aktivnostima radi ukidanja taksi.

Vučić i Crnadak su pozdravili izjavu državnog sekretara SAD Majka Pompea koji je pozvao prištinske vlasti da ukinu takse na robu iz Srbije i BiH, saopšteno je iz Službe za medije predsjednika Srbije. 

Vučić je izrazio zahvalnost što je BiH nedavno glasala protiv članstva samoproglašenog Kosova u Interpol. 

On je naglasio da kvalitetu sveukupnih odnosa doprinosi uzajamna podrška u procesu evropskih integracija. 

Vučić je istakao da je Srbija opredijeljena za dobru i aktivnu saradnju sa susjedima, kao i da podržava teritorijalni integritet BiH uz jasno poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i uvažavanje interesa i integriteta Republike Srpske.

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda. Priča prati stjuarte, stjuardese, mehaničare i pilota imaginarne aviokompanije.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom