Veće angažovanje

Nema odustajanja od brzog puta Beograd-Sarajevo

  • 30.08.2018. 12:31

Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić i ministar komunikacija i transporta BiH Ismir Jusko tvrde da se nije odustalo od brzog puta Beograd-Sarajevo i najavljuju još veće angažovanje na tom projektu u narednom periodu.

Zvizdić je rekao novinarima da se ne odustaje od dogovora sa Srbijom i Turskom o brzom putu Beograd-Sarajevo, koji će se sastojati od dva kraka i na bazi prstena povezati dva grada. 

Jusko je najavio da će sve aktivnosti, koje su započete prije nekoliko mjeseci, u punom kapacitetu i intenzivnije biti nastavljene. 

"U narednih 10-15 dana sastaću se sa resornim turskim ministrom i razgovarati o ovoj temi, a odmah nakon toga i sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zoranom Mihajlović. Kad se vratim iz Ankare održaću inicijalni sastanak sa entitetskim kolegama", rekao je Jusko. 

Prema njegovim riječima, veza između Sarajeva i Beograda je, nakon Koridora "Pet ce", najvažniji infrastrukturni projekat kada je riječ o transportnoj infrastrukturi. 

"U Ministarstvu smo već formirali tim koji će sa predstavnicima Srbije razgovarati o potencijalnim pozicijama mosta u sjevernom dijelu BiH koji će da spoji BiH i Srbiju", rekao je Jusko. 

On je istakao da ovo nije posao samo ministarstva na nivou BiH, već su u to uključena i entitetska ministarstva. "Moramo da radimo kao jedan tim, sješćemo i zajedno definisati sve stvari", rekao je Jusko.