Veće angažovanje

Nema odustajanja od brzog puta Beograd-Sarajevo

  • 30.08.2018. 12:31

Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić i ministar komunikacija i transporta BiH Ismir Jusko tvrde da se nije odustalo od brzog puta Beograd-Sarajevo i najavljuju još veće angažovanje na tom projektu u narednom periodu.

Zvizdić je rekao novinarima da se ne odustaje od dogovora sa Srbijom i Turskom o brzom putu Beograd-Sarajevo, koji će se sastojati od dva kraka i na bazi prstena povezati dva grada. 

Jusko je najavio da će sve aktivnosti, koje su započete prije nekoliko mjeseci, u punom kapacitetu i intenzivnije biti nastavljene. 

"U narednih 10-15 dana sastaću se sa resornim turskim ministrom i razgovarati o ovoj temi, a odmah nakon toga i sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zoranom Mihajlović. Kad se vratim iz Ankare održaću inicijalni sastanak sa entitetskim kolegama", rekao je Jusko. 

Prema njegovim riječima, veza između Sarajeva i Beograda je, nakon Koridora "Pet ce", najvažniji infrastrukturni projekat kada je riječ o transportnoj infrastrukturi. 

"U Ministarstvu smo već formirali tim koji će sa predstavnicima Srbije razgovarati o potencijalnim pozicijama mosta u sjevernom dijelu BiH koji će da spoji BiH i Srbiju", rekao je Jusko. 

On je istakao da ovo nije posao samo ministarstva na nivou BiH, već su u to uključena i entitetska ministarstva. "Moramo da radimo kao jedan tim, sješćemo i zajedno definisati sve stvari", rekao je Jusko.

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм