Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara

Nešić: Iz Gaze će biti evakuisana lica koja imaju validna dokumenta

  • Izvor: SRNA
  • 15.11.2023. 15:50

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić rekao je da će sva lica koja se nalaze u Gazi i čekaju evakuaciju u BiH proći bezbjednosne provjere, te da će ulazak u zemlju biti dozvoljen samo onima koji imaju državljanstvo BiH.

"Saopštili su mi da ima 54 ljudi koji, navodno, imaju neku vezu sa BiH, a samo njih 19 imaju validna dokumenta i smatram da njima što prije treba obezbijediti ulazak u zemlju", rekao je Nešić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je ponovio da će lica koja imaju validna dokumenta BiH i ne predstavljaju bezbjednosnu opasnost biti evakuisana, te dodao da će oni koji nemaju državljanstvo biti provjereni da li imaju neki drugi osnov da se vrate u BiH.

Nešić je rekao da je Agenciji za istragu i zaštitu /Sipa/ BiH poslala spisak lica koja čekaju na evakuaciju, a koje mu je dostavilo Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara.

"U ponedjeljak, 20. novembra, ću biti u Еgiptu i razgovarati sa ministrom unutrašnjih poslova te zemlje u vezi ovim licima koja iz Gaze žele da se vrate u BiH", najavio je Nešić.

On je istakao da mu je na prvom mjestu bezbjednost građana BiH, bez obzira koje su nacionalnosti, te da nijednim njegovim potezom ta bezbjednost neće biti ugrožena.

Nešić je napomenuo da radi isključivo po zakonu, za razliku od ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Еlmedina Konakovića, koji voli da vodi populističku politiku.

"Umjesto da vodi populističku, predlažem mu da vodi realnu politiku", rekao je Nešić.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.