Министар безбједности у Савјету министара

Нешић: Из Газе ће бити евакуисана лица која имају валидна документа

  • Извор: СРНА
  • 15.11.2023. 15:50

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић рекао је да ће сва лица која се налазе у Гази и чекају евакуацију у БиХ проћи безбједносне провјере, те да ће улазак у земљу бити дозвољен само онима који имају држављанство БиХ.

"Саопштили су ми да има 54 људи који, наводно, имају неку везу са БиХ, а само њих 19 имају валидна документа и сматрам да њима што прије треба обезбиједити улазак у земљу", рекао је Нешић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је поновио да ће лица која имају валидна документа БиХ и не представљају безбједносну опасност бити евакуисана, те додао да ће они који немају држављанство бити провјерени да ли имају неки други основ да се врате у БиХ.

Нешић је рекао да је Агенцији за истрагу и заштиту /Сипа/ БиХ послала списак лица која чекају на евакуацију, а које му је доставило Министарство иностраних послова у Савјету министара.

"У понедјељак, 20. новембра, ћу бити у Египту и разговарати са министром унутрашњих послова те земље у вези овим лицима која из Газе желе да се врате у БиХ", најавио је Нешић.

Он је истакао да му је на првом мјесту безбједност грађана БиХ, без обзира које су националности, те да ниједним његовим потезом та безбједност неће бити угрожена.

Нешић је напоменуо да ради искључиво по закону, за разлику од министра иностраних послова у Савјету министара Елмедина Конаковића, који воли да води популистичку политику.

"Умјесто да води популистичку, предлажем му да води реалну политику", рекао је Нешић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.