Sarajevo

Nešić: Jedino rješenje obustava postupka protiv Dodika

  • Izvor: SRNA
  • 06.12.2023. 13:34

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić izrazio je apsolutnu podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku u procesu pred Sudom BiH zbog nesporvođenja odluka Kristijana Šmita, te naglasio da je jedino rješenje obustava ovog postupka.

Nešić je proces protiv Dodik okvalifikovao kao "još jednu lakrdiju u režiji Suda BiH" za koju očekuje da se što prije završi.

On je napomenuo da ne postoji krivično djelo koje se Dodiku pripisuje, pa samim tim ne može biti ni osuđujuće presude.

"Ovo definitivno ugrožava bezbjednost i opstanak BiH i samo obustava postupka vodi nas u stabilnost. Niko ovdje nije počinio bilo kakvo krivično djelo, a pogotovo ne predsjednik Republike Srpske. Mi, predstavnici Republike Srpske, nećemo prihvatiti ništa drugo osim toga" izjavio je Nešić novinarima u Sarajevu uoči ročišta predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora "Službenog glasnika" Milošu Lukiću.


Dodik stigao u Sud BiH: Desetominutni aplauz na početku

Dodik stigao u Sud BiH: Desetominutni aplauz na početku

Predsjednik Srpske ušao je u zgradu Suda BiH na glavni ulaz. U Sud BiH je došao i advokatski tim predsjednika Srpske koji čine Goran Bubić i Anto Nobilo, te Miljkan Pucar, advokat vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloša Lukića.

Prethodno su u Sud BiH došli predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Ispred kompleksa pravosudnih institucija BiH u Sarajevu u znak podrške predsjedniku Republike Srpske okupio se veliki broj predstavnika organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, srpski ministri u Savjetu ministara.

Pratite nas i putem Vibera

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.