Сарајево

Нешић: Једино рјешење обустава поступка против Додика

  • Извор: СРНА
  • 06.12.2023. 13:34

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изразио је апсолутну подршку предсједнику Републике Српске Милораду Додику у процесу пред Судом БиХ због неспорвођења одлука Кристијана Шмита, те нагласио да је једино рјешење обустава овог поступка.

Нешић је процес против Додик оквалификовао као "још једну лакрдију у режији Суда БиХ" за коју очекује да се што прије заврши.

Он је напоменуо да не постоји кривично дјело које се Додику приписује, па самим тим не може бити ни осуђујуће пресуде.

"Ово дефинитивно угрожава безбједност и опстанак БиХ и само обустава поступка води нас у стабилност. Нико овдје није починио било какво кривично дјело, а поготово не предсједник Републике Српске. Ми, представници Републике Српске, нећемо прихватити ништа друго осим тога" изјавио је Нешић новинарима у Сарајеву уочи рочишта предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора "Службеног гласника" Милошу Лукићу.


Додик стигао у Суд БиХ: Десетоминутни аплауз на почетку

Додик стигао у Суд БиХ: Десетоминутни аплауз на почетку

Предсједник Српске ушао је у зграду Суда БиХ на главни улаз. У Суд БиХ је дошао и адвокатски тим предсједника Српске који чине Горан Бубић и Анто Нобило, те Миљкан Пуцар, адвокат вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића.

Претходно су у Суд БиХ дошли предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

Испред комплекса правосудних институција БиХ у Сарајеву у знак подршке предсједнику Републике Српске окупио се велики број представника организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, српски министри у Савјету министара.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.