Konferencija u Banjaluci

Nešić: Šmit da se bavi svojim legitimitetom

  • Izvor: SRNA
  • 15.11.2023. 15:22

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Nenad Nešić poručio je Kristijanu Šmitu da prestane da se bavi Republikom Srpskom, jer niko iz Srpske ne želi da naruši ustavni poredak u BiH ili govori o otcjepljenju, već o mirnom razlazu ukoliko se unutar BiH ne može postići dogovor.

"Šmit treba, prije svega, da se bavi svojim legitimitetom", poručio je Nešić reagujući na izjavu Šmita da je "suverenitet BiH konstantno pod prijetnjom".

Nešić je na konferenciji za novinare u Banjaluci istakao da se svi koji obavljaju pozicije u Srpskoj i na nivou BiH, a dolaze iz Srpske, pozivaju na ustavni poredak i Dejtonski mirovni sporazum, koji je upravo prekršio Šmit.

Višković: Vlada spremna podržati zajednički dogovor poslodavaca i sindikata

Višković: Vlada spremna podržati zajednički dogovor poslodavaca i sindikata

"Sasvim je normalno da se priča o svakoj vrsti opcije koja znači da bi narodi na ovoj teritoriji bolje živjeli. Zašto ne bismo pričali o mirnoj disoluciji? Zašto bi to bila tabu tema? Ne pričamo o nasilnoj secesiji, ratu, pričamo o nečemu što bi moglo, ako ne danas onda za deset godina, da se stavi na dnevni red", rekao je Nešić.

On je ukazao da narodi u BiH imaju različite interese i poglede na budućnost zemlje.

"Ako već ne možemo te naše poglede da usmjerimo ka jednom pravcu, da napravimo dijalog i dogovor, zašto ne bismo pričali o mirnoj disoluciji?", upitao je Nešić.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.