Конференција у Бањалуци

Нешић: Шмит да се бави својим легитимитетом

  • Извор: СРНА
  • 15.11.2023. 15:22

Министар безбједности у Савјету министара БиХ Ненад Нешић поручио је Кристијану Шмиту да престане да се бави Републиком Српском, јер нико из Српске не жели да наруши уставни поредак у БиХ или говори о отцјепљењу, већ о мирном разлазу уколико се унутар БиХ не може постићи договор.

"Шмит треба, прије свега, да се бави својим легитимитетом", поручио је Нешић реагујући на изјаву Шмита да је "суверенитет БиХ константно под пријетњом".

Нешић је на конференцији за новинаре у Бањалуци истакао да се сви који обављају позиције у Српској и на нивоу БиХ, а долазе из Српске, позивају на уставни поредак и Дејтонски мировни споразум, који је управо прекршио Шмит.

Вишковић: Влада спремна подржати заједнички договор послодаваца и синдиката

Вишковић: Влада спремна подржати заједнички договор послодаваца и синдиката

"Сасвим је нормално да се прича о свакој врсти опције која значи да би народи на овој територији боље живјели. Зашто не бисмо причали о мирној дисолуцији? Зашто би то била табу тема? Не причамо о насилној сецесији, рату, причамо о нечему што би могло, ако не данас онда за десет година, да се стави на дневни ред", рекао је Нешић.

Он је указао да народи у БиХ имају различите интересе и погледе на будућност земље.

"Ако већ не можемо те наше погледе да усмјеримо ка једном правцу, да направимо дијалог и договор, зашто не бисмо причали о мирној дисолуцији?", упитао је Нешић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.