Manipulacije

Nije tačno da NATO šalje dodatni bataljon u BiH

  • Izvor: ATV
  • 11.04.2024. 19:12

Da medijske manipulacije i sijanje straha u javnosti pojedinih političara nemaju granice potvrđuje izjava zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Denisa Zvizdića. On je juče izjavio da NATO šalje bataljon rezervnih snaga u BiH. Međutim, radi se o vojnicima ЕUFOR-a iz Francuske. Da su ovo redovne i unaprijed planirane aktivnosti za ATV je potvrdio i Aleksandar Goganović.

- U suštini se radi o slanju dijela francuskog bataljona odnosno, snaga iz rezervi ЕUFOR-a kako bi pripadnici Oružanih snaga BiH održali planiranu vježbu - kaže Aleksandar Goganović, zamjenik ministra odbrane BiH.

Osim Denisa Zvizdića, svojim boravkom u sjedištu NATO-a u Briselu, stanje u BiH je pokušao da prikaže katastrofalnim i Denis Bećirović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, kaže Miroslav Vujičić. Dodaje da je to maksimalni domet politike određenih struktura.

- Vojnici nikada nigdje u svijetu nisu riješili ništa, a politika je uvijek rješavala. Onaj ko se oslanja na vojsku, da mu vojska riješi politička pitanja, radi isključivo protiv svog naroda - jasan je Miroslav Vujičić, poslanik u PD PS BiH.

Republika Srpska se zalaže isključivo za poštovanje Dejtonske BiH, poručuju naši sagovornici.

Kažu, izjave koje dolaze iz političkog Sarajeva služe za stvaranje panike, kako u bošnjačkom tako i u drugim narodima u BiH.

ЕUFOR je više puta saopštio da u BiH ne postoje bezbjednosni izazovi, a Zvizdića demantuje i misija Altea. Na svojoj zvaničnoj internet stranici objavili su da je dolazak vojnika redovna aktivnost. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: