Манипулације

Није тачно да НАТО шаље додатни батаљон у БиХ

  • Извор: АТВ
  • 11.04.2024. 19:12

Да медијске манипулације и сијање страха у јавности појединих политичара немају границе потврђује изјава замјеника предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Дениса Звиздића. Он је јуче изјавио да НАТО шаље батаљон резервних снага у БиХ. Међутим, ради се о војницима ЕУФОР-а из Француске. Да су ово редовне и унапријед планиране активности за АТВ је потврдио и Александар Гогановић.

- У суштини се ради о слању дијела француског батаљона односно, снага из резерви ЕУФОР-а како би припадници Оружаних снага БиХ одржали планирану вјежбу - каже Александар Гогановић, замјеник министра одбране БиХ.

Осим Дениса Звиздића, својим боравком у сједишту НАТО-а у Бриселу, стање у БиХ је покушао да прикаже катастрофалним и Денис Бећировић, предсједавајући Предсједништва БиХ, каже Мирослав Вујичић. Додаје да је то максимални домет политике одређених структура.

- Војници никада нигдје у свијету нису ријешили ништа, а политика је увијек рјешавала. Онај ко се ослања на војску, да му војска ријеши политичка питања, ради искључиво против свог народа - јасан је Мирослав Вујичић, посланик у ПД ПС БиХ.

Република Српска се залаже искључиво за поштовање Дејтонске БиХ, поручују наши саговорници.

Кажу, изјаве које долазе из политичког Сарајева служе за стварање панике, како у бошњачком тако и у другим народима у БиХ.

ЕУФОР је више пута саопштио да у БиХ не постоје безбједносни изазови, а Звиздића демантује и мисија Алтеа. На својој званичној интернет страници објавили су да је долазак војника редовна активност. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: