"Granica postoji"

Nobilo: Postojanje bilo kakvo visokog predstavnika je negacija demokratije

  • 24.11.2023. 13:22

Postojanje bilo kakvog visokog predstavnika je negacija demokratije, a posebno ovog koji donosi zakone, rekao je advokat Anto Nobilo.

"Kao pravnika me šokira činjenica da postoji čovjek koji donosi zakone! Da li ste ikada čuli da postoji jedan čovjek koji može donijeti bilo koji zakon uključujući i zakon koji glasi: 'Ako ne poštuješ moje odluke moraš ići u zatvor'. Samo u BiH postoji čovjek koji može to da radi. To je vrhunac apsurda i negacija demokratije, a na zapadu tvrde da se to ne smije raditi", istakao je Nobilo, koji je savjetnik tima odbrane predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Gostujući u prvoj epizodi podkasta "Granica postoji", koji će biti emitovan večeras u 18.00 časova, Nobilo je naglasio da je legitimno da postoji politička borba protiv nelegalnog visokog predstavnika.

"Ne vidim problem da neko ima politički program čije djelovanje je usmjereno protiv stranog guvernera koji sam donosi zakone", zaključio je Nobilo, gostujući u podkastu "Granica postoji" čije emitovanje počinje danas, a koji je nastavak aktivnosti podrške institucijama Republike Srpske iskazanim kroz narodne proteste koji su organizovani 17 puta na granici između Republike Srpske i susjedne FBiH.

Prva epizoda podkasta "Granica postoji" biće emitovana na OVOJ internet adresi.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

    ''Ko? Šta? Kada? Gdje? Zašto? Kako? I tu se pitanja ne zaustavljaju - otvoreno i odvažno.

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.