Delegat

Novaković Bursać: Na sceni fabrikovanje krize s ciljem izazivanja intervencionizma

  • Izvor: SRNA
  • 08.04.2024. 12:58

Delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać rekla je da najviši predstavnici Bošnjaka, od ministra odbrane, do člana Predsjedništva BiH učestvuju u kontinuiranom fabrikovanju bezbjednosne krize s ciljem izazivanja međunarodne intervencije i ispunjavanja bošnjačko-muslimanskih političkih ciljeva, među kojima je prioritet - prekompozicija strukture BiH i ukidanje entiteta.

Bursaćeva je izjavila da je riječ o beskrupuloznim izmišljotinama o krizama i bezbjednosnim prijetnjama u BiH, te o krajnje neodgovornom ponašanju pojedinaca koji su, zarad ličnih stranačkih ciljeva, spremni da krše sve - od Ustava do bazičnih principa na kojima počiva BiH.

"Sa sigurnošću se može tvrditi da je (predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović) vrijeme za sastanak sa NATO zvaničnicima u potpunosti upotrijebio za targetiranje Republike Srpske i njenog predsjednika Milorada Dodika kao glavnih krivaca za sve i svašta, pa tako i za postavljanja glavnih meta potencijalnih intervencija koju priželjkuje“, rekla je Bursaćeva.

Ona je poručila da Bećirović nije pozvan da uređuje odnose u BiH, dodajući da se takvim aktivnostima ne može proizvesti pozitivan efekat.

"Naprotiv, uzurpacijom nadležnosti i prisvajanjem prava da se govori u ime BiH samo se produbljuju unutrašnje podjele i osvješćuje javnost u Republici Srpskoj o aktuelnim procesima i opasnostima“, zaključila je Bursaćeva za Srnu.

Bećirović će se danas tokom službene posjete NATO u Briselu sastati sa generalnim sekretarom Alijanse Jensom Stoltenbergom, što je njihov treći susret u nešto više od godinu dana.

Pratite nas i putem Vibera