Dragan Čović

Obezbijediti integrisanje i međusobnu povezanost Hrvata

  • 13.06.2018. 20:35

Najvažniji zadatak koji stoji pred hrvatskim narodom jeste da se obezbijedi njegovo integrisanje i međusobna povezanost, poručio je danas u Vitezu član Predsjedništva BiH Dragan Čović tokom osnivačke skupštine Udruženja Hrvata u BiH "Prsten".

Čović je ukazao da je Udruženje "Prsten", svjesno malobrojnosti hrvatskog naroda u BiH, rasterećeno bilo kakvih podjela u svojoj organizaciji, te da osmišljeno i sistematski sprovodi politiku unutrašnjeg integrisanja Hrvata.

""Prsten" - pokret koji povezuje i spaja, donosi svoje ključne organizacione odluke upravo u vremenu kada se Hrvati BiH bore za punu ustavnu ravnopravnost, koja im treba obezbijediti i pravni legitimitet izbora svojih predstavnika na svim administrativnim nivoima vlasti", rekao je hrvatski član Predsjedništva BiH.

Udruženje bosanskih Hrvata "Prsten" osnovano je 9. oktobra 2005. godine u Zagrebu. Koncipirano je na regionalnom principu predstavnika opština Posavine i srednje Bosne.

Ovo udruženje je vodeće nepolitičko i neprofitno udruženje u Hrvatskoj za promociju i zaštitu tradicije, kulture, privredne saradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Hrvatskoj i BiH, s ciljem očuvanja osnovnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegovog prosperiteta.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program