Poslanik SNSD-a u NSRS

Obradović: Ništa javni prostor u BiH nije ujedinilo kao zakon u Srpskoj

 • Izvor: ATV
 • 17.03.2023. 14:07

Narodni poslanik Borivoj Obradović reagovao je na prijedlog da se u PD PS BiH raspravlja o izmjenama Krivičnog zakona u Republici Srpskoj i poručio da bh. prostor ništa nije ujedinilo koliko Nacrt zakona u Srpskoj.

"Zabrinutost sarajevske „trojke“ zbog našeg nacrta zakona o izmjenama Krivičnog zakonika i prijedlog rezolucije u vezi s tim, samo je tradicionalno hvatanje u kolo sa onima koji žele da naš javni prostor bude zatrovan i da ljude zatrpavaju lažima, a sve to najviše s ciljem da se ne vidi ništa što je dobro, pogotovo u Republici Srpskoj. Od prestanka rata ništa bh. prostor, uključujući i međunarodnu zajednicu, nije tako ujedinilo kao nacrt našeg zakona. Naglašavam nacrt zakona o kome bi tek trebalo da se vodi rasprava. Ni činjenica da do danas imamo protektorat, da pola države i najdemokratskije zemlje priznaju nelegalnog visokog predstavnika, da Ustavni sud ne poštoju Ustav, da još uvijek imamo strane sudije, ništa od toga nije ujedinilo bh. političku i civilnu scenu. Najvažnije je da imamo paradu ponosa jer će nam od toga svima biti bolje. I da reper za napredak na evropskom putu bude to da se što grđe udara po Republici Srpskoj", rekao je Obradović.

11 poslanika četvorke u Predstavničkom domu PS BiH uputilo je Rezuoluciju o pravu na slobodu izržavanja u BiH u skladu sa EU standardima. 

 • 14:40 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

  Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Naša Srpska

  Naša Srpska

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.