Žele BiH sa tenzijama

Očekivano njemačko sponzorstvo rezoluciji o Srebrenici

  • Izvor: ATV
  • 20.04.2024. 19:20

Njemačka je na ovim prostorima uvijek bila prisutna, politički i vojno, a po dobrom je ne pamte starije generacije, sadašnje takođe, a po svemu sudeći neće ni buduće.

Drugi svjetski rat i prisustvo Njemačke na Zapadnom Balkanu donijelo je genocid nad Srbima, sada je tu nelegalni Nijemac Kristijan Šmit koji bi da otme imovinu Republici Srpskoj, a rezolucija o Srebrenici samo je nastavak Njemačke politike prema Srbima.

Mir na našim prostorima nije cilj Njemačke, jer da jeste ne bi se išlo sa najavljenom rezolucijom o Srebrenici. 

Da žele BiH sa napetom situacijom i tenzijama, govori i činjenica da stranci, posebno Nijemci, podgrijavaju separatno vođenje spoljne politike BiH koje sigurno neće doprinijeti stabilnosti i opstanku BiH. A sve to je u maniru njemačke politike koja godinama ovdje ostvaruje svoje interese preko tuđih leđa.

"Njemačka ima svoja specifična viđenja, ona na određeni način vodi te svoje politike, a to vidimo i u posljednje vrijeme iza niza inicijativa koje se odnose na Zapadni Balkan, od Ohridskog sporazuma, preko sada ovih nastojanja da se Kosovo primi u SЕ, pa do ove posljednje rezolucije i usvajanja o Srebrenici", rekao je Miloš Šolaja, profesor na FPN-u u Banjaluci.

Stabilnosti i opstanku BiH neće doprinijeti ni najnovije bošnjačko lobiranje za usvajanje rezolucije o Srebrenici u organima UN-a saglasni su učesnici Okruglog stola "Njemačka politika prema zapadnom Balkanu s posebnim osvrtom na politiku prema Republici Srpskoj". 

Zbog svega toga, Srpska treba da bude oprezna i da mudro vodi svoju politiku, kako bi opstala u ovim turbulentnim vremenima koja su pred srpskim narodom, zaključeno je na Okruglom stolu.

Pratite nas i putem Vibera