Желе БиХ са тензијама

Очекивано њемачко спонзорство резолуцији о Сребреници

  • Извор: АТВ
  • 20.04.2024. 19:20

Њемачка је на овим просторима увијек била присутна, политички и војно, а по добром је не памте старије генерације, садашње такође, а по свему судећи неће ни будуће.

Други свјетски рат и присуство Њемачке на Западном Балкану донијело је геноцид над Србима, сада је ту нелегални Нијемац Кристијан Шмит који би да отме имовину Републици Српској, а резолуција о Сребреници само је наставак Њемачке политике према Србима.

Мир на нашим просторима није циљ Њемачке, јер да јесте не би се ишло са најављеном резолуцијом о Сребреници. 

Да желе БиХ са напетом ситуацијом и тензијама, говори и чињеница да странци, посебно Нијемци, подгријавају сепаратно вођење спољне политике БиХ које сигурно неће допринијети стабилности и опстанку БиХ. А све то је у маниру њемачке политике која годинама овдје остварује своје интересе преко туђих леђа.

"Њемачка има своја специфична виђења, она на одређени начин води те своје политике, а то видимо и у посљедње вријеме иза низа иницијатива које се односе на Западни Балкан, од Охридског споразума, преко сада ових настојања да се Косово прими у СЕ, па до ове посљедње резолуције и усвајања о Сребреници", рекао је Милош Шолаја, професор на ФПН-у у Бањалуци.

Стабилности и опстанку БиХ неће допринијети ни најновије бошњачко лобирање за усвајање резолуције о Сребреници у органима УН-а сагласни су учесници Округлог стола "Њемачка политика према западном Балкану с посебним освртом на политику према Републици Српској". 

Због свега тога, Српска треба да буде опрезна и да мудро води своју политику, како би опстала у овим турбулентним временима која су пред српским народом, закључено је на Округлом столу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм