Goran Broćeta

"Optužnica protiv predsjednika Srpske - udar na srpski narod u BiH"

  • 13.08.2023. 11:19

Delegat u Klubu Srba u Domu naroda u Parlamentu Federacije BiH /FBiH/ Goran Broćeta rekao je Srni da optužnica Tužilaštva BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika predstavlja udar na srpski narod u BiH.

"Podizanje optužnice protiv predsjednika Srpske Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske još je jedan pokazatelj da se sve institucije BiH koje su skrojene po mjeri Zapada javno stavljaju u funkciju jednog naroda, kršeći međunarodno pravo, Ustav i osnovna ljudska prava", rekao je Broćeta.

Prema njegovim riječima, to jasno pokazuje da se odnos Zapada i Amerike prema Srbima i srpskom narodu u cjelini ne samo da nije promijenio, nego, nažalost, postaje još suroviji i brutalniji.

On je zapitao zašto Amerika i Kristijan Šmit ne iskoriste svoja ovlaštenja i omoguće srpskom narodu u FBiH Ustavom zagarantovana prava.

"Oni naprotiv godinama posmatraju nestanak jednog naroda koji vijekovima živi na teritoriji današnje FBiH", dodao je Broćeta.

On je poručio da će Dodik imati podršku srpskog naroda dokle god vodi ovakvu jasnu i nepokolebljivu politiku.

"Dok god predsjednik Dodik i njegovi saradnici vode ovakvu jasnu i nepokolebljivu politiku koja ne dozvoljava da srpski narod postane rob bjelosvjetskih protuva, ima našu punu podršku", naglasio je Broćeta.

On je izrazio zahvalnost predsjedniku Republike Srpske koji, kako je rekao, proteklih 20 godina radi na tome da život Srba u FBiH učini dostojnim.

Tužilaštvo BiH podiglo je u petak optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?