Goran Broćeta

"Optužnica protiv predsjednika Srpske - udar na srpski narod u BiH"

  • 13.08.2023. 11:19

Delegat u Klubu Srba u Domu naroda u Parlamentu Federacije BiH /FBiH/ Goran Broćeta rekao je Srni da optužnica Tužilaštva BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika predstavlja udar na srpski narod u BiH.

"Podizanje optužnice protiv predsjednika Srpske Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske još je jedan pokazatelj da se sve institucije BiH koje su skrojene po mjeri Zapada javno stavljaju u funkciju jednog naroda, kršeći međunarodno pravo, Ustav i osnovna ljudska prava", rekao je Broćeta.

Prema njegovim riječima, to jasno pokazuje da se odnos Zapada i Amerike prema Srbima i srpskom narodu u cjelini ne samo da nije promijenio, nego, nažalost, postaje još suroviji i brutalniji.

On je zapitao zašto Amerika i Kristijan Šmit ne iskoriste svoja ovlaštenja i omoguće srpskom narodu u FBiH Ustavom zagarantovana prava.

"Oni naprotiv godinama posmatraju nestanak jednog naroda koji vijekovima živi na teritoriji današnje FBiH", dodao je Broćeta.

On je poručio da će Dodik imati podršku srpskog naroda dokle god vodi ovakvu jasnu i nepokolebljivu politiku.

"Dok god predsjednik Dodik i njegovi saradnici vode ovakvu jasnu i nepokolebljivu politiku koja ne dozvoljava da srpski narod postane rob bjelosvjetskih protuva, ima našu punu podršku", naglasio je Broćeta.

On je izrazio zahvalnost predsjedniku Republike Srpske koji, kako je rekao, proteklih 20 godina radi na tome da život Srba u FBiH učini dostojnim.

Tužilaštvo BiH podiglo je u petak optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.