Predsjednik Boračke organizacije

Ostojić: Lagumdžiju treba pozvati na odgovornost

  • Izvor: SRNA
  • 03.04.2024. 13:55

Predsjednik Boračke organizacije (BORS) Republike Srpske Radan Ostojić pozvao je institucije Republike Srpske da preko zajedničkih organa na nivou BiH pozovu na odgovornost ambasadora BiH pri UN Zlatka Lagumdžiju, koji je samovoljno inicirao donošenje rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, čiji je cilj pokušaj razgradnje Dejtonskog sporazuma i ukidanje Srpske.

"Institucije Srpske u saradnji sa Srbijom i drugim zemljama koje su prijatelji Republike Srpske treba da utiču na Generalnu skupštinu UN da se ova rezolucija ne usvoji i da se pred UN iznese kompletna istina o ratu i stradanju tokom tragičnog sukoba u BiH", rekao je Ostojić Srni.

On je podsjetio da je Međunarodna komisija koju je formirala Vlada Republike Srpske utvrdila da u Srebrenici nije bilo genocida, da je u ratnim dešavanjima stradao veliki broj Srba i da sva dešavanja u Srebrenici i oko nje treba sagledavati realno i u cijelosti.

Dodik: Srpska će usvojiti izvještaj u kojem stoji da nije bilo genocida u Srebrenici

Dodik: Srpska će usvojiti izvještaj u kojem stoji da nije bilo genocida u Srebrenici

"Samo takvo gledanje na stvari može donijeti pomirenje i sigurnu budućnost narodima koji žive na ovom prostoru, a svi pokušaji rušenja Republike Srpske, kao što je ovaj posljednji Zlatka Lagumdžije, vode urušavanju BiH", istakao je Ostojić.

On je rekao da ovu aktivnost pojedini bošnjački politički krugovi pokušavaju realizovati još od kraja proteklog rata u BiH i time Vojsku Republike Srpske i Srpsku pokušavaju prikazati kao zločinačke tvorevine.

Ostojić: Srpska - zavjet koji su nam u ruke predala poginula braća

Ostojić: Srpska - zavjet koji su nam u ruke predala poginula braća

"Ovakve aktivnosti sigurno neće doprinijeti pomirenju i napretku u BiH, a tome posebno ne doprinosi činjenica da je riječ o samovolji jednog naroda, jer je usvajanje rezolucije u UN samovoljno pokrenuo bošnjački dio misije BiH pri UN koju predvodi Lagumdžija", ukazuje Ostojić.

On je ukazao da Lagumdžija i njegovi saradnici svjesno zanemaruju činjenicu da su se borbe oko Srebrenice vodile od 1992. godine, a ne samo 1995. i da je tokom rata u Podrinju stradalo više hiljada Srba, među kojima je bio veliki broj zvjerski ubijenih civila.

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.