Uhapšen u Srbiji

Petković: Istraga mora utvrditi otkud Zildžiću iskaznica OBA

  • Izvor: SRNA
  • 20.09.2023. 17:20

Poslanik Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milan Petković rekao je da istraga mora utvrditi otkud poslaniku SDA u Parlamentu Federacije BiH Salki Zildžiću pištolj i iskaznica Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH i da li je bio saradnik službe.

"Istraga se mora provesti i u OBA kako bi se vidjelo da li su pojedini pripadnici izvršne i zakonodavne vlasti saradnici bezbjednosnih službi što sigurno ne bi bila dobra poruka bilo kome u BiH", rekao je Petković za Srnu.

On je dodao da se nada da će pravosuđe u BiH ovaj slučaj što prije riješiti, jer je riječ o visoko pozicioniranoj političkoj ličnosti.

"Svako od nas mora da odgovara i u domenu svojih nadležnosti i snosi odgovornost koja mu je zakonom propisana, ali da poštje i moralne postulate koje moraju da ispunjavaju sve ličnosti, a pogotovo političari koji su izabrani na funkcije", napomenuo je Petković.

Poslaniku SDA određen pritvor u Srbiji, zatražio pomoć Ambasade BiH

Poslaniku SDA određen pritvor u Srbiji, zatražio pomoć Ambasade BiH

Poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Salko Zildžić uhapšen je prilikom prelaska granice sa Srbijom kada je kod njega pronađen pištolj, za koji je imao dozvolu u BiH, ali ga nije smio unositi u drugu državu, te počasna iskaznica OBA.

Zildžić je uhapšen na graničnom prelazu Bajina Bašta i trenutno je u pritvorskoj jedinici u Užicu, gdje mu je određen jednomjesečni pritvor.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.