Ухапшен у Србији

Петковић: Истрага мора утврдити откуд Зилџићу исказница ОБА

  • Извор: СРНА
  • 20.09.2023. 17:20

Посланик Српског клуба у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милан Петковић рекао је да истрага мора утврдити откуд посланику СДА у Парламенту Федерације БиХ Салки Зилџићу пиштољ и исказница Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) БиХ и да ли је био сарадник службе.

"Истрага се мора провести и у ОБА како би се видјело да ли су поједини припадници извршне и законодавне власти сарадници безбједносних служби што сигурно не би била добра порука било коме у БиХ", рекао је Петковић за Срну.

Он је додао да се нада да ће правосуђе у БиХ овај случај што прије ријешити, јер је ријеч о високо позиционираној политичкој личности.

"Свако од нас мора да одговара и у домену својих надлежности и сноси одговорност која му је законом прописана, али да поштје и моралне постулате које морају да испуњавају све личности, а поготово политичари који су изабрани на функције", напоменуо је Петковић.

Посланику СДА одређен притвор у Србији, затражио помоћ Амбасаде БиХ

Посланику СДА одређен притвор у Србији, затражио помоћ Амбасаде БиХ

Посланик СДА у Представничком дому Парламента ФБиХ Салко Зилџић ухапшен је приликом преласка границе са Србијом када је код њега пронађен пиштољ, за који је имао дозволу у БиХ, али га није смио уносити у другу државу, те почасна исказница ОБА.

Зилџић је ухапшен на граничном прелазу Бајина Башта и тренутно је у притворској јединици у Ужицу, гдје му је одређен једномјесечни притвор.

Пратите нас и путем Вибера