Zenica

Pivić najavio pomoć u sanaciji štete od zemljotresa

  • Izvor: SRNA
  • 31.12.2023. 12:32

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić izjavio je da vlasnici objekata oštećenih u zemljotresu, koji je sinoć pogodio područje Zenice, mogu računati na punu podršku kantonalnih institucija u sanaciji nastale štete.

Pivić je istakao da je najvažnije da nije bilo ljudskih žrtava i da niko od povrijeđenih nije životno ugrožen. 

Prema informacijama iz Hitne pomoći Zenica, pored sinoć četiri povrijeđena lica, od kojih su dva upućena u Kantonalnu bolnicu Zenica, nije bilo novih prijava povreda izazvanih ovom prirodnom nepogodom, saopšteno je iz Vlade Zeničko-dobojskog kantona. 

Еpilog zemljotresa kod Zenice: Ima povrijeđenih, oštećen tunel Vranduk, kuće i automobili

Еpilog zemljotresa kod Zenice: Ima povrijeđenih, oštećen tunel Vranduk, kuće i automobili

Iz Kantonalne uprave civilne zaštite su naveli da su prijavljena manja obrušavanja fasada u Zenici, obrušavanje dimnjaka na nekoliko objekata i pucanje zidova na starijim objektima u gradu, kao i u naseljima Stara Nemila, Ljubetovo i Hece. 

Usljed obrušavanja kamenja na magistralni put kod Vranduka došlo je do saobraćajne nezgode pri čemu je jedna osoba povrijeđena. 

Kantonalna uprava civilne zaštite navodi da u drugim opštinama i gradovima na području Zeničko-dobojskog kantona nije bilo prijava o šteti. 

Zemljotres magnitude 4,8 po Rihteru sinoć je u 21.43 časova pogodio područje Zenice, a osjetio se i u drugim gradovima, kao i u Slavoniji u Hrvatskoj.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Naša Srpska (R)

    ''Еmisija 'Naša Srpska' donose aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina