CIK

Potvrđeni rezultati posrednih izbora za Vijeće naroda Republike Srpske

  • Izvor: RTRS
  • 12.12.2022. 14:28

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je na 95. sjednici donijela Odluku o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata u Vijeće naroda Republike Srpske - Opšti izbori 2022. godine, navodi se u saopštenju CIK-a.

Vijeće naroda Republike Srpske sastoji se od 28 delegata, osam iz reda srpskog, osam iz reda bošnjačkog, osam iz reda hrvatskog naroda i četiri iz reda Ostalih.

U Vijeće naroda Republike Srpske iz reda srpskog naroda izabrani su: Ognjen Žmirić, Vojislav Gligić, Marija Topić Nikolić, Dragutin Škrebić, Nikola Kovačević, Marinko Dragišić, Ljubiša Krunić i Živko Marjanac.

U Vijeće naroda Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda izabrani su: Armin Hamzić, Adil Osmanović, Alija Tabaković, DŽevad Mahmutović, Igor Bošnjak, Srebrenka Golić, Aida Prešić, Amir Hurtić.

U Vijeće naroda Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda izabrani su: Јosip Јerković, Nada Tešanović, Mirko Pandža, Dragica Kovač, Marko Јorgić, Mijo Perkunić, Mirjana Matanović Bundalo, Delfa Biberović-Schurr.

U Vijeće naroda Republike Srpske iz reda Ostalih izabrani su: Јovana Čarkić, Danijel Puhalić, Slaviša Mrkaja i Franc Sošnja.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program