Sjednica

Predstavnički dom o finansiranju medicinskog kompleksa u Banjaluci

  • Izvor: ATV
  • 31.10.2023. 12:58

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH počeo je sjednicu u Sarajevu, na kojoj bi trebalo da bude data saglasnost za ratifikaciju Ugovora o finansiranju medicinskog kompleksa u Banjaluci.

Ugovor o finansiranju medicinskog kompleksa u Banjaluci, koji je potpisan između BiH odnosno Republike Srpske i Еvropske investicione banke, bio je i na dnevnom redu hitne sjednice ovog doma, koja je bila planirana za 10. oktobar, ali je odgođena.

Šef kluba poslanika SNSD-a Sanja Vulić tada je pojasnila da poslanici ovog kluba nisu pristali na ucjene koalicionih partnera iz Federacije BiH  koji su se protivili davanju saglasnosti.

Komisija za spoljne poslove dala je mišljene da su ispunjeni svi uslovi za davanje saglasnosti.

Dnevnim redom je planirano i davanje saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o priznavanju stručnih kvalifikacija doktora medicine, doktora dentalne medicine i arhitekata u kontekstu Centralnoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini, kao i za ratifikaciju Sporazuma o priznavanju visokoškolskih kvalifikacija na zapadnom Balkanu.

Sa ranije predloženog dnevnog reda skinuti su izvještaji o reviziji u 73 istitucije koje je sačinila Kancelarija za reviziju institucija BiH s obzirom da nije kompletirana komisijska faza za ove izvještaje.

Kolegijum Predstavničkog doma na dnevni je red uvrstio zahtjev za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH koji su predložili poslanici Milan Dunović, Zlatan Begić i Vlatko Glavaš.

Na prijedlog poslanika SNSD-a Sanje Vulić i Milorada Kojića Kolegijum je u dnevni red uvrstio i prijedlog zaključka o osnivanju privremene istražne komisije u vezi sa iznošenjem obavještajnih podataka ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza.

Pratite nas i putem Vibera