Сједница

Представнички дом о финансирању медицинског комплекса у Бањалуци

  • Извор: АТВ
  • 31.10.2023. 12:58

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ почео је сједницу у Сарајеву, на којој би требало да буде дата сагласност за ратификацију Уговора о финансирању медицинског комплекса у Бањалуци.

Уговор о финансирању медицинског комплекса у Бањалуци, који је потписан између БиХ односно Републике Српске и Европске инвестиционе банке, био је и на дневном реду хитне сједнице овог дома, која је била планирана за 10. октобар, али је одгођена.

Шеф клуба посланика СНСД-а Сања Вулић тада је појаснила да посланици овог клуба нису пристали на уцјене коалиционих партнера из Федерације БиХ  који су се противили давању сагласности.

Комисија за спољне послове дала је мишљене да су испуњени сви услови за давање сагласности.

Дневним редом је планирано и давање сагласности за ратификацију Споразума о признавању стручних квалификација доктора медицине, доктора денталне медицине и архитеката у контексту Централноевропског споразума о слободној трговини, као и за ратификацију Споразума о признавању високошколских квалификација на западном Балкану.

Са раније предложеног дневног реда скинути су извјештаји о ревизији у 73 иституције које је сачинила Канцеларија за ревизију институција БиХ с обзиром да није комплетирана комисијска фаза за ове извјештаје.

Колегијум Представничког дома на дневни је ред уврстио захтјев за разматрање по хитном поступку Приједлога закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ који су предложили посланици Милан Дуновић, Златан Бегић и Влатко Главаш.

На приједлог посланика СНСД-а Сање Вулић и Милорада Којића Колегијум је у дневни ред уврстио и приједлог закључка о оснивању привремене истражне комисије у вези са изношењем обавјештајних података министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: