Predsjedništvo BiH

Ratifikovani ugovori o grantu za Koridor 5c i finansiranju prekogranične saradnje sa Srbijom i Crnom Gorom

  • Izvor: ATV
  • 29.12.2023. 17:14

Predsjedništvo BiH danas je u Sarajevu održalo 10. redovnu sjednicu.

Predsjedništvo je na sjednici donijelo odluke o ratifikaciji Ugovora o grantu (Koridor 5c u Republici Srpskoj – Projekat obilaznica Doboj – Poddionica: Rudanka – Putnikovo Brdo) između BiH i Еvropske banke za obnovu i razvoj koji se odnosi na investicioni grant iz Еvropskog zajedničkog fonda za Zapadni Balkan.

Ratifikovani su i Sporazumi o finansiranju programa aktivnosti prekogranične saradnje BiH sa Srbijom i Crnom Gorom za period 2021-2027. između Еvropske unije koju predstavlja Еvropska komisija i Bosne i Hercegovine koju predstavlja Direkcija za evropske integracije Savjeta ministara BiH.

Ratifikovan je i Amandman broj 4 na Ugovor o finansiranju zaključen između BiH, Republike Srpske i Еvropske investicione banke potpisan 22. septembra 2010. godine s naknadnim povremenim izmjenama o rekonstrukciji Vodovoda i kanalizacija u Republici Srpskoj.

Takođe, Predsjedništvo je ratifikovalo i Amandman na Sporazum o zajmu između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za Projekat rekonstrukcije željeznica Republike Srpske.

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o ratifikaciji Sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o rekonstrukciji mosta Brčko (BiH) - Gunja (RH).

Predsjedništvo je prihvatilo poziv predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Еrdogana, upućen članovima Predsjedništva BiH za učešće na 3. diplomatskom forumu u Antaliji koji će biti održan od 1. do 3. marta 2024. godine.

Pratite nas i putem Vibera