Предсједништво БиХ

Ратификовани уговори о гранту за Коридор 5ц и финансирању прекограничне сарадње са Србијом и Црном Гором

  • Извор: АТВ
  • 29.12.2023. 17:14

Предсједништво БиХ данас је у Сарајеву одржало 10. редовну сједницу.

Предсједништво је на сједници донијело одлуке о ратификацији Уговора о гранту (Коридор 5ц у Републици Српској – Пројекат обилазница Добој – Поддионица: Руданка – Путниково Брдо) између БиХ и Европске банке за обнову и развој који се односи на инвестициони грант из Европског заједничког фонда за Западни Балкан.

Ратификовани су и Споразуми о финансирању програма активности прекограничне сарадње БиХ са Србијом и Црном Гором за период 2021-2027. између Европске уније коју представља Европска комисија и Босне и Херцеговине коју представља Дирекција за европске интеграције Савјета министара БиХ.

Ратификован је и Амандман број 4 на Уговор о финансирању закључен између БиХ, Републике Српске и Европске инвестиционе банке потписан 22. септембра 2010. године с накнадним повременим измјенама о реконструкцији Водовода и канализација у Републици Српској.

Такође, Предсједништво је ратификовало и Амандман на Споразум о зајму између Босне и Херцеговине и Међународне банке за обнову и развој за Пројекат реконструкције жељезница Републике Српске.

Предсједништво БиХ је донијело одлуке о ратификацији Споразума између Савјета министара БиХ и Владе Републике Хрватске о реконструкцији моста Брчко (БиХ) - Гуња (РХ).

Предсједништво је прихватило позив предсједника Републике Турске Реџепа Тајипа Ердогана, упућен члановима Предсједништва БиХ за учешће на 3. дипломатском форуму у Анталији који ће бити одржан од 1. до 3. марта 2024. године.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм