Đorđe Radanović

Sarajevo neprijateljski nastrojeno prema Srbima

  • Izvor: SRNA
  • 15.01.2023. 11:29

Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH Đorđe Radanović ocijenio je da serija napada na državljane Srbije dokazuje da je Sarajevo neprijateljski nastrojeno prema Srbima i da to nije multietnički grad.

- Sarajevo ne baštini nikakve tekovine zajedničkog života, nego je to grad u kojem je islamski radikalizam dostigao vrhunac - rekao je Radanović Srni i podsjetio i na bušenje guma na automobilima srpskih registarskih oznaka, koje se dogodilo prije nekoliko dana.

Radanović smatra da je takvih slučajeva bilo više, ali da nisu prijavljeni, te da u Sarajevu smeta sve što aludira na Srbe i Srbiju.

- U to se može ukopiti i podatak koji je zaprimila Obavještajno-bezbjednosna agencija u vezi sa posjetom Republici Srpskoj sina predsjednika Srbije Aleksandra Vučića - podsjetio je Radanović i dodao da je to dokaz koliko je pao nivo profesionalnosti u sektoru bezbjednosti.

Radanović je poručio da je vrijeme da Srbi shvate da je Sarajevo neprijateljski grad u kojem nisu dobrodošli.

- Od Sarajeva ne mogu dobiti ništa dobro. Institucije i Srpske i Srbije, koje se bave organizacijom putovanja svojih građana, treba da im sugerišu da Sarajevo nije bezbjedno za putovanje i da što manje putuju u taj grad - zaključio je Radanović.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film:Ponovo kod kuće (16+)

    '' Film:Ponovo kod kuće (16+)

  • 23:50 Vaskršnja poslanica i Prenos Vaskršnje liturgije iz Hrama Svetog Save na Vračaru

    ' Vaskršnja poslanica i prenos Vaskršnje liturgije iz Hrama Svetog Save na Vračaru

  • 02:00 Noćni program

    Noćni program