Đorđe Radanović

Sarajevo neprijateljski nastrojeno prema Srbima

  • Извор: СРНА
  • 15.01.2023. 11:29

Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH Đorđe Radanović ocijenio je da serija napada na državljane Srbije dokazuje da je Sarajevo neprijateljski nastrojeno prema Srbima i da to nije multietnički grad.

- Sarajevo ne baštini nikakve tekovine zajedničkog života, nego je to grad u kojem je islamski radikalizam dostigao vrhunac - rekao je Radanović Srni i podsjetio i na bušenje guma na automobilima srpskih registarskih oznaka, koje se dogodilo prije nekoliko dana.

Radanović smatra da je takvih slučajeva bilo više, ali da nisu prijavljeni, te da u Sarajevu smeta sve što aludira na Srbe i Srbiju.

- U to se može ukopiti i podatak koji je zaprimila Obavještajno-bezbjednosna agencija u vezi sa posjetom Republici Srpskoj sina predsjednika Srbije Aleksandra Vučića - podsjetio je Radanović i dodao da je to dokaz koliko je pao nivo profesionalnosti u sektoru bezbjednosti.

Radanović je poručio da je vrijeme da Srbi shvate da je Sarajevo neprijateljski grad u kojem nisu dobrodošli.

- Od Sarajeva ne mogu dobiti ništa dobro. Institucije i Srpske i Srbije, koje se bave organizacijom putovanja svojih građana, treba da im sugerišu da Sarajevo nije bezbjedno za putovanje i da što manje putuju u taj grad - zaključio je Radanović.