Usvojila ga je Еvropska komisija

Savjet ministara imenovao ad hok radno tijelo za izradu plana reformi

  • Izvor: ATV
  • 27.11.2023. 16:22

Savjet ministara BiH imenovao je ad hok tijelo za izradu Plana reformi za provođenje Plan rasta za Zapadni Balkan koji je prošlog mjeseca usvojila Еvropska komisija, vrijedan šest milijardi evra, za period 2024. – 2027. godine.

Ovo radno tijelo dužno je do sastanka u Briselu 6. decembra 2023. godine sačiniti plan reformi BiH za Plan rasta za Zapadni Balkan.

U radno tijelo su imenovani predsjedavajuća Savjeta ministara BiH i ministri spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, komunikacija i transporta te finansija i trezora, direktor Direkcije za evropske integracije BiH i direktor Direkcije za ekonomsko planiranje BiH, kao i predstavnici Vlade Federacije BiH i Vlade Republike Srpske, odnosno Ministarstva finansija Republike Srpske.

U narednoj fazi ovo radno ad hok tijelo biće zamijenjeno timovima zaduženim za izradu paketa projekata koji će biti finansirani sredstvima Еvropske unije iz  Plan rasta za Zapadni Balkan, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Ističući važnost pripreme Plana reformi koji će biti praćen paketom projekata u narednoj fazi, predsjedavajuća Krišto je ranije najavila da bi Bosna i Hercegovina mogla povući više od milijardu evra iz ovog paketa pomoći, a prva finansijska sredstva za rast ekonomije u BiH se očekuju polovinom naredne godine. 

Pratite nas i putem Vibera