Pogodio ih govor

SDA i Komšić traže smjenu ambasadora Vujića

  • Izvor: ATV
  • 13.03.2024. 19:14

Istina boli, komentar je to Bojana Vujića na zahtjev SDA i Željka Komšića koji traže njegovu smjenu. Pogodio ih je Vujićev govor na sjednici Savjeta za ljudska prava UN-a kada je skrenuo pažnju na to da, čak i dok BiH radi na pristupanju ЕU, primjetno da je ona i dalje ključni izvor terorističkih prijetnji.

"Ništa neočekivano jer istina boli i meni je jako drago što sam imao priliku juče da govorim u UN pred visokim zvaničnicima i mnogobrojnim ambasadorima, kažem istinu, sve ono što se dešavalo u BiH i sve ono što se danas događa i ono što bih još napomenuo to je da sve ono što sam juče rekao to su međunarodni izvori i mislim da je svima jasno", kaže ambasador BiH pri UN-u Bojan Vujić.

Ukoliko se krene u proceduru za smjenu ambasadora Vujića, institucije će stati iza njega, jasna je poruka iz Srpske. Željka Cvijanović poručila je kolegama iz FBiH da bi, prije nego što zavire u tuđe dvorište, trebalo prvo da počiste sopstveno. 

"To što je za pojedine u BiH sprega islamskog terorizma i bošnjačke politike neprijatna i nepoželjna tema, to ne znači da će o tome ćutati i kadar iz Republike Srpske. Ukoliko, ipak, bude pokrenuta procedura za Vujićevu smjenu, uvjerena sam da će Narodna skupština Republike Srpske stati u njegovu zaštitu", poručila je srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Da Vujićevi navodi stoje poruka je i iz Parlamenta Srpske.  Svi znaju o paradžematima i pripadnicima "Islamske države" opredijeljenim za terorizam.

"Ne postoji ni jedna obavještajna agencija koja nema spisak bar 10 mjesta u BiH gdje postoje od pripadnika paradžemata, islamske države i ljudi sumnjivih opredjeljenja vezanih za islamski terorizam. Jer su oni i stvorili sistem da se targetiranjem Srba i pritiskom na Srbe otvori ogroman prostor da se najnormalnije razvijaju ekstremne organizacije", kaže predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić. 

I dok u drugom entitetu dižu buku zbog Vujićevog obraćanja na poteze ambasadore Bošnjaka ćute.  Samo jedan od primjera je i Lagumdžija koji sa bošnjačkim dijelom misije BiH pri UN samostalno, bez odluke Predsjedništva, radi na novoj rezoluciji o Srebrenici koja bi javnosti trebalo da bude predstavljena u aprilu. 

Pratite nas i putem Vibera