Погодио их говор

СДА и Комшић траже смјену амбасадора Вујића

  • Извор: АТВ
  • 13.03.2024. 19:14

Истина боли, коментар је то Бојана Вујића на захтјев СДА и Жељка Комшића који траже његову смјену. Погодио их је Вујићев говор на сједници Савјета за људска права УН-а када је скренуо пажњу на то да, чак и док БиХ ради на приступању ЕУ, примјетно да је она и даље кључни извор терористичких пријетњи.

"Ништа неочекивано јер истина боли и мени је јако драго што сам имао прилику јуче да говорим у УН пред високим званичницима и многобројним амбасадорима, кажем истину, све оно што се дешавало у БиХ и све оно што се данас догађа и оно што бих још напоменуо то је да све оно што сам јуче рекао то су међународни извори и мислим да је свима јасно", каже амбасадор БиХ при УН-у Бојан Вујић.

Уколико се крене у процедуру за смјену амбасадора Вујића, институције ће стати иза њега, јасна је порука из Српске. Жељка Цвијановић поручила је колегама из ФБиХ да би, прије него што завире у туђе двориште, требало прво да почисте сопствено. 

"То што је за поједине у БиХ спрега исламског тероризма и бошњачке политике непријатна и непожељна тема, то не значи да ће о томе ћутати и кадар из Републике Српске. Уколико, ипак, буде покренута процедура за Вујићеву смјену, увјерена сам да ће Народна скупштина Републике Српске стати у његову заштиту", поручила је српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

Да Вујићеви наводи стоје порука је и из Парламента Српске.  Сви знају о параџематима и припадницима "Исламске државе" опредијељеним за тероризам.

"Не постоји ни једна обавјештајна агенција која нема списак бар 10 мјеста у БиХ гдје постоје од припадника параџемата, исламске државе и људи сумњивих опредјељења везаних за исламски тероризам. Јер су они и створили систем да се таргетирањем Срба и притиском на Србе отвори огроман простор да се најнормалније развијају екстремне организације", каже предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић. 

И док у другом ентитету дижу буку због Вујићевог обраћања на потезе амбасадоре Бошњака ћуте.  Само један од примјера је и Лагумџија који са бошњачким дијелом мисије БиХ при УН самостално, без одлуке Предсједништва, ради на новој резолуцији о Сребреници која би јавности требало да буде представљена у априлу. 

Пратите нас и путем Вибера